Közgyűlés 2019. március 28

Ez évi első IRL közgyűlésünk két téma körül fog forogni:

  1. milyen önkormányzati pályázatokon induljunk idén?
  2. a szálláshely szolgáltatást szabályai
  3. bónusz: Mariék kutyája

Az Önkormányzat két ütemben írta elő az ezévi pályázatokat, az első leadásának határideje március 29.

Lehetőségeink a következők:

  1. általános társasházi pályázat
  2. vészhelyzeti támogatás
  3. kapu – kapualj pályázat
  4. kukatároló
  5. LED pályázat

Problémáink pedig:

Végtelen a javítandó dolgok listája, amivel kell valamit csinálnunk

1. sima pályázat – körfolyósók – mivel ezt még nem kezdtük meg ÉS átkalkulált ajánlat alapján nem feltétlen a legjobbat fogadtuk el (előfordul az ilyesmi) javaslom, hogy ezt tűzzük újra napirendre a kérdést. Figyelemmel kísérve a változásokat talán módosítanunk is kéne az ajánlatot a következők szerint – vízorr csak azokra a részekre, ahol tényleg nagyon szétázik a dolog. A nagyon szétázó részeken a csempék is töröttek – lehet azt is cserélni kéne, az összes emeleten újra kéne fugázni, megnézni, hogy megfelelő-e a dőlésszög, hogy lefolyjon a víz. Lehet elég lenne lefestetni a fém részeket, nem kéne végig vízorrozni, hogy megakadályozzuk a korroziót. A másik aggasztó dolog (kép jön majd ide), hogy pár helyen nagyon felpúposodott a folyosó. Talán erre érdemes lenne támogatást kérnünk.

2. vészhelyzet – A hónap elején leesett egy darab a stukkóból, illetve most leveszélytelenítettem a régóta felpúposodott részt. Ez biztos nem volt betervezve semmibe, talán erre is kérhetnénk némi pénzmagot.

3. Kapualj-kapu, a pályázat azt írja elő, hogy még meg nem kezdett munkával lehet pályázni. A festést még biztosan nem kezdjük meg március 29-ig javasolnám adjuk be azt az ajánlatot, és vegyük hozzá a külső homlokzat Fidesz felé eső részét, (az már megvan) illetve a kapualj lefestését, és a kapu festést. Így.

4. Kukatároló – ezt nem sikerült kigondolnom még, a bicikli tárolón gondolkodtam, de tudom h Jutka néni értékelné ha nem alatta lennének a kukák. Muszáj lesz kicsit közösen ötletelnünk az udvaron, mert lassan alakulunk, csinosodunk de az udvarunk – hát… Egyébként a bicikli tárolóra az OTP-nél szeretnék pályázni.

5. LED pályázat – ez teljesen új dolog, ezt is adjuk be veszíteni nem veszíthetünk vele semmit. Most vettem 10 db led izzót, 12.000 Ft, és az nem elég az egész házra, úgy hogy köszönjük ha megdobál minket az önkormányzat némi ledizzóval.

Szóval jó sok minden van, az sem a világvége ha nem az első ütemben adjuk le a pályázatokat, bár a festést jó lenne oda betolni, mert azért azzal végezni kell áprilisban, ergo második ütemben már biztos nem pályázhatunk vele.

folyt. köv.