Festési láz

A ház ifjúsági tagozata kihasználta az őszi jó időt, és ad hoc festő hétvégéken, sajátkezűleg vetett véget a pusztulásnak, dobta fel a lehangoló homlokzati elemeket.

Bárki teljesen nyugodtan nekiállhat, DE!!!! nagyon fontos betartani a szabályokat: 

Csak és kizárólag a megfelelő színkód szerint kikevertetett kültéri homlokzati festékkel szabad festeni. A lábazatot KEMIKÁL márkájú sötétbarna színű festékkel szabad festeni. A legegyszerűbb ha közösképviselettől kér festéket, így a költségek is osztódnak: egy-egy vödör homlokzati festék 10.000 Ft körül van, míg az 5L-es betonfesték kb. 8000 Ft. A zöld festékből viszonylag kevés kell, a sárgával nagyjából egy fél emeletet lehet kifesteni. Szólózni nem éri meg. 

A színek tehát: 

Modakril kolor homokzatfesték színkeveréshez: SE 1218 sárga szín, RAL 1020 zöld szín
lábazat: KEMIKÁL sötétbarna

Ezek mind beszerezhetők itt a Klauzál téri festékboltban, de a lábazatit rendelni kell.

Az is fontos, hogy a felületet megfelelően kell előkészíteni: itt különböző praktikákat lehet alkalmazni, mi súrolókefével poroltuk, az 1. emelet vizes rollnival tisztította át a felületet, de láthatunk példát a magasnyomású tisztításra is. Ezután jöhet a festés – a bemélyedések az ablakok és ajtók körül valamint a felső sáv zöldek, a egyéb részek sárgák. A tégla lábazat sötétbarna. 

Mindezek fényében szeretném jelezni, hogy aki elbénázza a színeket, annak újra kell festetnie a helyes színekre.
Ha bárki bizonytalan, inkább kérdezzen!!!