2018. aug. 15-i lakógyűlés egyéb napirendi pontok

További, nem felújítási jellegű napirendi pontok:

Határozat: 3 Számvizsgáló Bizottsági tag megválasztása, feladata

A számvizsgáló bizottság jelenleg június óta 2 taggal működik, ami nem szabályos, így szükségünk van minimum egy, maximum három tagra. Bármely tulajdonostárs lehet számvizsgáló bizottsági tag! A számvizsgáló bizottság feladata a közös képviselet pénzügyi tevékenységének ellenőrzése. A legfontosabb feladat, hogy évente egyszer át kell nézni a teljes könyvelési anyagot, ellenőrizni kell, hogy meg van-e az összes számla, egyeznek-e a közös költség egyenlegek, minden forint a helyén van-e. A tervezésnél lehet javaslatot tenni. A  hatékony munkavégzés érdekében, és mert kb. senki nem tud napközben helyben tartózkodni és folyamatosan készenlétben állni, minden SZB-tagnak betekintési joga lesz a társasház számláira, így a nap bármely szakában folyamatosan ellenőrizhető a bankszámlák állása.

Határozat: 3/22 hozzájárulás nélkül felszerelt klímaberendezésének leszereltetése

Erről a skandulumról már tavaly októberben beszéltünk, és azt a határozatot hoztuk, hogy a szomszédok hozzájárulása feltétlen szükséges a klíma berendezések körfolyosóra történő felhelyezéséhez. Ahogy tavaly ismertettem a helyzetet a 3. em 22. sz lakás tulajdonosa a két szomszéd szóban és írásban kifejezett hozzá-NEM-járulása ellenére felszereltette a klímát. Egy olyan falszakaszra, amelyre a szomszédja egyetlen hálószoba ablaka nyílik. A kivitelező megtehette volna, hogy átszerelje a klímát, vagy mást megoldást találjon a problémára, de ehelyett azt választotta, hogy ignorálja az összes kérést, figyelmeztetést, a szomszédokat, akik a kiépítés során végig jelezték, hogy ez nem lesz így jó. A klíma felkerült azzal a felkiáltással, hogy "úgysem tudnak ellene mit csinálni". (mármint a szomszédok.)

Első körben a jegyzőhöz fordultunk, de a probléma jogi kérdés, így nem tartozik a hatáskörébe. Viszont javasolták, hogy a TH közgyűlési határozatba foglalva döntsön a klíma leszereltetéséről, melynek költségét a hibát vétő tulajdonostársra terhel.

Remélem az érintett tulajdonostársak személyesen is megjelennek és előadják a problémát.

Határozat: Társasház arculati kézikönyvének elfogadása

 

Határozat: 3-5 napirendi pontok finanszírozására Önkormányzati pályázaton történő indulás, illetve szükség szerint céltartalék képzése.

Előzetes információk a döntéshozatalhoz:

A háznak jelenleg valamivel  több mint 20 millió forintja van, és több mint 2 millió forint behajtandó közös költség követelése. A felvehető LTP mellé tudunk az OTP-nél kedvezményes hitelt kérni, ami szintén opció lehet. A három nagy beruházás ha középáras ajánlatokat vesszük figyelembe körülbelül 14 millióba kerül (de ez azt is jelenti, hogy a tűzfal nincs teljesen kész.) Az önkormányzat maximum - ha egyáltalán sikerül bármilyen támogatást nyerni - 4 millió forintot tud adni - valószínű, csak kamatmentes hitelbe.

NAGYON FONTOS:

"A támogatás feltétele, hogy a társasház – mind az első, mind a megismételt közgyűlésen illetve írásos szavazat esetében – az V. fejezet 2.) bekezdés c) pontja szerinti határozatot, az összes tulajdoni hányad szerinti több mint 50%-os szavazataránnyal, a társasházi törvénynek megfelelő módon fogadja el."

Kérek mindenkit, hogy személyesen vagy meghatalmazott útján képviseltesse magát!

 

 

1. tartószerkezeti pályázat 
Kamatmentes kölcsön vagy vissza nem térítendő támogatás. A TH-nak a munka 70%-át kell állnia. Max. támogatás 3 millió forint.  Határidő: 2018. aug. 27 Itt feltétel, hogy valamilyen hatóság elrendelje a munkálatot.
A következő szöveget kell elfogadnunk:

„A Budapest VII. kerület ………….utca …..szám alatti társasház (a továbbiakban: társasház) …… szavazati aránnyal úgy dönt, hogy indul a Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottsága …………….. számú határozatával elfogadott, 2018. évi a társasházak teherhordó szerkezeteinek és épületgépészeti rendszereinek rendeltetését gátló javító munkáinak társasház felújítási pályázaton (a továbbiakban: pályázat), a pályázati kiírásban szereplő feltételeket elfogadja, a pályázattal kapcsolatos ügyintézésre és a támogatási szerződés aláírására és azzal kapcsolatos esetleges módosításokra (adatváltozás miatti szerződés módosítás, határidő hosszabbítás) felhatalmazza a közös képviselőt, a benyújtott pályázatban szereplő adatok az alábbiak: 

a felújítási munka megnevezése ………………………………………………............................... 

az elfogadott árajánlat költségvetési főösszege:………………………….Ft azaz…………...................................................................................................................forint a kért támogatás számszerű összegét Ft, azaz………………………………………………………………………………………………forint (ami legfeljebb a Pályázati Kiírás II. fejezet 2.) pontja szerinti maximalizált összeg) 

A társasház nyilatkozik, hogy a társasháznak nincs olyan tartozása, ami a visszatérítendő támogatás visszafizetését veszélyezteti. A társasház nyilatkozik, hogy a támogatás pozitív elbírálása esetén a társasház a számlavezető pénzintézeténél a kapott támogatás összegére azonnali inkasszót (felhatalmazó levél) engedélyez az Önkormányzat részére. A társasház közgyűlése megállapítja, hogy a pályázati anyagban foglalt adatok hitelességéért és valóságtartalmáért a közös képviselő vállal felelősséget.” 

2. általános társasházi pályázat

 1 naptári évben 1 társasház 1 felújítási munkára nyújthat be pályázatot ebben a kategóriában. 

Ezt a szöveget kell elfogadnunk:

„A Budapest VII. kerület ………….utca …..szám alatti társasház (a továbbiakban: társasház) …… szavazati aránnyal úgy dönt, hogy indul a Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottsága …………….. számú határozatával elfogadott, 2018. évi Általános Társasház Felújítási Pályázaton (a továbbiakban: pályázat), a pályázati kiírásban szereplő feltételeket elfogadja, a pályázattal kapcsolatos ügyintézésre és a támogatási szerződés aláírására és azzal kapcsolatos esetleges módosításokra (adatváltozás miatti szerződés módosítás, határidő hosszabbítás) felhatalmazza a közös képviselőt, a benyújtott pályázatban szereplő adatok az alábbiak: 

a felújítási munka megnevezése ……............................... az elfogadott árajánlat költségvetési főösszege:………………………….,- Ft azaz …….................................. forint; a kért támogatás összege:……….. ,- Ft, azaz ……………………………… forint (ami legfeljebb a Pályázati Kiírás II. fejezet 2.) szerinti maximalizált összeg) 

A társasház nyilatkozik, hogy a társasháznak nincs olyan tartozása, ami a visszatérítendő támogatás visszafizetését veszélyezteti. A társasház nyilatkozik, hogy a támogatás pozitív elbírálása esetén a társasház a számlavezető pénzintézeténél a kapott támogatás összegére azonnali inkasszót (felhatalmazó levél) engedélyez az Önkormányzat részére. A társasház közgyűlése megállapítja, hogy a pályázati anyagban foglalt adatok hitelességéért és valóságtartalmáért a közös képviselő vállal felelősséget.” 

3. kukatároló kialakítás

Ez új pályázati lehetőség, viszont mivel idén az egyéb felújítási projektek miatt nem is került szóba ilyen jellegű tevékenység, nem élnék a lehetőséggel, abból kiindulva, hogy :

"b. másodlagosan éleveznek elsőbbséget azok a Társasházak egy vendéglátó egység és/vagy kereskedelmi egység üzemel az épületben; 

c. hátrébb sorolódnak azok a Társasházak ahol sem kereskedelmi sem vendéglátó tevékenységet nem végeznek az épületben."

Nálunk sem vendéglátó egység, sem kereskedelmi egység nem üzemel.

 

 

One thought on “2018. aug. 15-i lakógyűlés egyéb napirendi pontok

  1. Én minden olyan felújításhoz és pályázathoz hozzájárulásomat adom, ami a ház és a házban élők érdekeit elősegítik, viszont én nem vagyok lakás tulajdonos, de mindketten megyünk a szerdai közgyűlésre.

    A kukatároló körül kialakult múltkori helyzetre lehet hogy megoldást jelentene egy paraván féle valami bár a bűzt az sem fedi el majd nem látszik, a nagy kupi.

Comments are closed.